Den här pajen brukar jag göra i en form med avtagbarkant.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150g smör
3 msk ljummet vatten
Kör ihop till en "deg" med elvispen (med degkrokar). tryck ut i en form, även upp på kanterna. Picka hål i botten och förgrädda (225 grader) till skalet får en fin färg.
Fyllning:
500-1000gr köttfärs
2 påsar tacokrydda
3 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt
1 paprika (färg efter smak)
1-3 tomater
2 gula lökar (går med röd också)
Riven mozzarella (eller vanlig ost)
Bryn köttfärsen och blanda i 1½ påse tacokrydda (eller så mycket som du själv vill ha), 1 lök och vatten. Låt koka.
Bred ut köttfärsen i pajbotten. Täck med hackade tomater och finhackad paprika.
Blanda creme fraiche/turksik yoghurt med ½ påse tacokrydda och lite riven ost.
Skiva eller hacka 1 lök och lägg över.
Avsluta med ett rikligt lager riven ost.
Grädda ca 10 min (eller till osten fått lite färg) i 225grader
tisdag 27 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
vilken bra idé sofie! skrivaren kommer gå varm här hemma!
mmm tacopajen mm kommer provas/andreas
Skicka en kommentar