500g fläskfilé
1 purjolök
1msk vetemjöl
½ flaska porter 33cl
1 tsk soja
5 krossade enbär
1msk kalvfond
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl hackad persilja
salt och peppar
Frysta lingon
Putsa fläskfilén och skär den i skivor, strimla.
Bryn köttet och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Fräs purjolök och svamp i en traktörpanna, pudra över mjölet och späd med porter. Tillsätt enbär, fond och grädde. Koka upp.
Lägg ner köttet och koka sakta under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och vänd ner persiljan.
Servera med kokt eller pressad potatis
Jag brukar även ha i syltlök och oliver, dom kan man ha i på slutet.
Däremot brukar jag inte ha i lingon, men det är en smaksak!
tisdag 27 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar