tisdag 27 oktober 2009

Porterpanna

500g fläskfilé
1 purjolök
1msk vetemjöl
½ flaska porter 33cl
1 tsk soja
5 krossade enbär
1msk kalvfond
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl hackad persilja
salt och peppar
Frysta lingon

Putsa fläskfilén och skär den i skivor, strimla.
Bryn köttet och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Fräs purjolök och svamp i en traktörpanna, pudra över mjölet och späd med porter. Tillsätt enbär, fond och grädde. Koka upp.
Lägg ner köttet och koka sakta under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och vänd ner persiljan.

Servera med kokt eller pressad potatis

Jag brukar även ha i syltlök och oliver, dom kan man ha i på slutet.
Däremot brukar jag inte ha i lingon, men det är en smaksak!

Inga kommentarer: