Den här pajen hittade jag i en tidning i sommras och den är oslagbart god!
Man kan även byta ut rabarbern mot annat, jag gjorde denna med hallon och björnbär och det var lika gott! Min pajform är ganska så stor så jag brukar ta hela satsen till botten och göra en tilltill överstalagret.
175 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl solrosfrön
750 g rabarber (cirka 5 stränglar)
2 msk potatismjöl
1 dl socker
ev ½ dl hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rabarberna i mindre bitar, cirka 2 cm. Blanda rabarbern med potatismjöl och 1 dl socker.
Smält smöret .
Blanda mjöl, havregryn, solrosfrön, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Tryck ut hälften av smeten i en form. Lägg på rabarbern.
Fördela sedan resten av smeten ovanpå.
Strö ev över hackade hasselnötter.
Grädda i ugn ca 35 min. Servera med glass eller vaniljsås.
torsdag 29 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
mums om det var den här du bjöd på förut så är den ju tokgod!
Skicka en kommentar