tisdag 27 oktober 2009

Kladdkaka med After Eight

10 Bitar
100g smör/margarin
100g After Eight (12 rutor)
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
tsk bakpulver

Glasyr
150g After Eight

Gör så här:
Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbarkant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så det sista smälter. Lägg därefter i afer eighten och låt dessa smälta. Rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvispen på lägsta till medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 18min i 175grader.

Ta ut tårtan och täck den med after eight till glasyren. Grädda yttligare 3-5 min så att after eighten smälter. Ta ut ur ugnen och bred ut den smälta mintchokladen så den täcker hela kakan. Låt kakan svalna och glasyren stelna och först därefter ta bort den löstagbarakanten.
Förvara tårtan svalt.

Inga kommentarer: