Tid ca 30-60 min
500g fläskfilé
10 vitlöksklyftor (man kan ta efter tycke och smak)
10 scharlottenlökar, skalade
2 dl balsamicovinäger
2 msk flytande honung
2 kg blandade rotsaker, i större bitar (tex potatis,morötter, lök)
2 msk blandade örtkryddor, basilika, timjan, oregano
1 påse spenat (jag brukar ta ruccola)
50g Fetaost, smulad -Apetina, Arla
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en panna med olja. Bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra. Tillsätt vitlök och scharlottenlökarna. Låt fräsa med 1 min. Tillsätt balsamico och honung, sänk värmen och låt puttra ca 15 - 20min under lock. Red ev av skyn med maizena. Lägg rotsakerna i en ugnsform. Ringla över olja och strö över kryddor, salt och peppar. Stek i ugnen ca 20 - 30min tills rotsakerna är mjuka.
Ta ut och rör ner spenat (ruccola) och smula över fetaost. Skiva köttet och servera med skyn.
onsdag 28 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar