onsdag 28 oktober 2009

Laxpytt med örter

Den här rätter är jättegod så jag brukar ta lite mer av allting, för jag tycker att det blir ganska precis, fast vi bara är två stycken. Jag brukar inte ha i citronskal och jag brukar inte ha creme fraiche franska örter. Jag blandar turkisk yoghurt, citronpeppar och dill istället.

4 port
500g skinn- och benfri laxfilé
6 potatisar
2 morötter
smör
2 purjolökar
1 tsk salt
1krm svartpeppar
Rivet skal från ½ citron
2 dl Creme fraiche franska örter

Skala potatisen och morötterna. Skär dem i lite större tärningar och stek i smör två stekpannor ca 15min. Skär purjolöken i grova strimlor och laxen i tärningar. Häll ihop pytten i en panna. Stek laxen och vänd ner i pytten. Krydda med salt, peppar och citronskal.
Servera med potatis och creme fraiche franska örter.

Inga kommentarer: