måndag 26 oktober 2009

Chokladcrisptårta

Den här tårtan är en av mina favorittårtor, annars är jag inte så jätteförtjust i tårta.

Marängbotten:
3 äggvitor - vispas hårt
2 dl socker - tillsätt-vispa
3 dl rice krispies - rörs ner

Bred ut marängsmeten på ett bakplåtspapper som lagts på plåt.
Grädda i 45min. Kan "torkas" på eftervärme med ugnsluckan öppen.
Delas på mitten.

Chokladkräm:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl grädde
Vispas ihop i en kastrull kokas försiktigt upp tills den tjocknar.

50g smör "klickas" ner i krämen.
100g mörk lockchoklad i bitar får smälta ner i krämen.

Bred den på ena halvan av marängbotten.
3 dl grädde vispas (smaksätt ev. med punsch) och breds på chokladkrämen.
Lägg på andra halvan.
Garnera med frukt och/eller bär.
Smält 50g mörk blockchoklad och ringla över.

1 kommentar:

Jess sa...

Åhh tröga mig.....En ny blogg!!!
Kul och gott...vad recept jag skall sno av dig!
Kram Jess