Jag hade i mindre äpple, men det är efter tycke och smak.
50g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 stora skalade och klyftade äpplen
kanel och socker att vända äppelklyftorna i
Ca 50g pecannötter eller valnötter och några till garnering
Glasyren
50g smör
1dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt och till sätt smör och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten.
Vänd äppelklyftorna i kanel och socker.
Häll smeten i en smord och bröadform (24cm) och lägg försiktigt ner äppelklyftorna och nötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45min.
Glasyren:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i ca 2 min.
Häll över kakan och garnera med nötter, servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar